Heippahei!

Menee nyt hieman tulkitsemiseksi: Normaalin bissellä varmaan tarkoitat sitä normaaleinta bisseä? Eli siis sitä tavallisinta eli siis sitä suosituinta?

Suosituin bisse Suomessa vaihtelee jaksoittain ja yhtä ainoaa pysyvää suosikkia ei ole. Selkeä linkki suosituimpien oluitten välillä kuitenkin on: Suosituin olut näyttäisi aina olevan se kaikkein halvin sillä hetkellä. Eli oli paikkakunta tai kauppa mikä tahansa, suomalaiset suosivat sitä halvinta bisseä. Maulla ei niinkään väliä. Tämä kertoo jonkin verran meidän juomakulttuurista. *huokaus*

t.Seba

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Melko pian tämän vastauksen jälkeen saimme uuden kysymyksen:

Mitä on bisse?

”Bissellä” tarkoitetaan yleensä olutta. 1990-luvulle asti oli vielä Bisse-nimistä olutta myynnissä, mutta se lopetettiin huonon menekin vuoksi. Eräiden lähteiden mukaan 1700-luvulla Euroopassa juotiin ”Bishop’s Wine:ä, joka oli eräänlainen tumma viinisekoitus ja että sana bisse kantautuisi sieltä, ”bishe”. Näin ollen sana tarkoittaisikin ”piispan viiniä”.

Sanalla ”bisse”, voidaan myös tarkoittaa biseksuaalia, jolloin tuo minun ensimmäinen vastaus menikin ihan mönkään.

Jokaisen ihmisen kokemus itsestään ja identiteetistään on ainutlaatuinen. Kaikilla on oikeus itse määritellä oma seksuaalinen suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä tai olla määrittelemättä niitä, eikä ”normaalisuus” ole mitenkään kytköksissä tähän. Mielestäni normaalia ei edes ole.

Sanan alkuperää tuskin tarvitsee sen kummemmin avata: bi-se-ksuaali / bi-se = bisse

Bi, biseksuaali eli biseksuaalinen ihminen tuntee seksuaalista ja/tai emotionaalista vetoa sekä omaa että eri sukupuolta olevia kohtaan tai joka ihastuu ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta. Katso lisää Setan sivuilta.

Tässä Googlettaessani opin, että bissellä voidaan myös meinata miestä. Sana tulee Sipoon ruotsinkielisestä murteesta, ”bisi”. Tämä on kyllä mielestäni jo ihan liian kaukaa haettu. Annetaan sipoolaisten pitää vaan omat murteensa.

Yhä terveisin, Seba

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta